zorgboerderij

De Zorgboerderij

Op ons zorglandgoed bieden wij vanaf eind augustus 2019 aan jongvolwassenen / volwassenen / ouderen met een zorgaanvraag in verband met een gediagnosticeerde verstandelijke, of psychische problematiek (zoals een depressie, een burn-out, ADHD, asperger/PDD-Nos) gestructureerde en betekenisvolle dagbesteding aan op doordeweekse dagen. Wij doen dit volgens een vast dagprogramma en begeleidingsafspraken in een veilige omgeving.

Ons zorgteam bestaat uit gediplomeerde krachten en enkele vrijwilligers met kennis van zaken en vooral met een betrokken en warmhartige instelling. Onze vaste medewerkers hebben allen verplicht een recente VOG en een EHBO diploma. Ook hebben twee van onze mensen een BHV diploma.

Onze zorgafdeling hebben wij ‘De Ark fan ‘t Wyldpaed’ genoemd omdat wij mensen met een psychosociale kwetsbaarheid graag een zorgzame en fijne, natuurgerichte plek willen bieden. Bovenal gaat het ons om het algeheel welzijn en de verdere ontwikkelingsmogelijkheden van de personen die bij ons willen komen. Rust, ruimte en ‘werken’ in de natuur met veel plezier binnen een vast team van begeleiders staan bij ons centraal, evenals ons motto: eenieder mag en kan zichzelf bij ons zijn of steeds meer worden.

De Ark fan ‘t Wyldpaed is een nieuw opgezet gebouw met een grote leefkeuken, drie wc’s, twee douches, een werkruimte en een creatieve ruimte. Op de bovenverdieping (bereikbaar met een lift) is een ontspanningsruimte. Ook zijn daar zes grote, mooie zitslaapkamers gerealiseerd voor een zorgaanvraag met 24-uurs begeleiding. De Ark is een beschermde, veilige en vertrouwde plek die aan alle officiële veiligheidseisen voldoet.

Ons zorgaanbod is ‘op maat’, en dus persoonsgericht. Wij werken met individuele begeleidings- en ontwikkelingsplannen die samen met de cliënt (en evt. diens aanverwant) worden gemaakt, en om het half jaar worden aangepast, bijgesteld. Iedere cliënt heeft een vaste begeleider met wie hij of zij het goed kan vinden. Blijkt dit niet het geval dan krijgt hij of zij een andere begeleider. Ook hebben wij een vertrouwenspersoon op ons landgoed wonen bij wie onze cliënten, medewerkers, vrijwilligers en alle betreffende aanverwanten altijd terecht kunnen.

Hof fan ‘t Wyldpaed is lid van:

Contact

Hof fan ‘t Wyldpaed

Wyldpaed-West 16

9287VK Twijzelerheide

Tel: 06-20701701

E-mail: arkfantwyldpaed@gmail.com