het

Landgoed

Het Landschap

Het landgoed is gevestigd in de noordelijke friese wouden, onderdeel van het nationaal landschap. Uniek aan dit gebied is dat het land niet strak is ingericht voor het moderne boeren, maar dat de historische natuur in stand is gehouden. Weidegronden omringt met houtwallen, het lichtelijk ‘glooiende’ landschap afkomstig uit de ijstijd en het bloemen- en kruidrijk grasland zijn typische kenmerken hiervan. Op één van onze houtwallen bevindt zich tussen de bomen door een uniek paadje die je leidt naar ons voedselbos.

Ook vindt je op op ons landgoed een kleinschalig, maar prachtig parkachtig aangelegd bos. Hier vind je oa. loof- en naaldbomen, een pad omringt met beukenbomen, heuvels, vijvers en verschillende soorten rhodondendrons. Vooral in de zomer is dit een prachtig dichtbegroeide plek vol felle kleuren.

DSC_0105_klein
DSC_0390_klein
DSC_0690_klein
DSC_0407_klein
previous arrow
next arrow

Biodiversiteit

De friese wouden kent een rijke biodiversiteit. Ook op ons landgoed is dit te merken. Je komt hier bijvoorbeeld in de herfst een grote hoeveelheid verschillende paddenstoelen tegen. Een teken dat de bodem rijk is aan oude sporen en voedingsstoffen.

Daarnaast willen we met ons voedselbos de biodiversiteit ook extra stimuleren. We werken hier met natuur-inclusieve landbouw op basis van permacultuur. Hierdoor groeien in ons voedselbos verschillende plantenlagen die allemaal met elkaar samenwerken en zo een natuurlijk en stabiel ecosysteem vormen. Dit trekt weer verschillende dieren en insecten aan.

Hof fan ‘t Wyldpaed is lid van:

Contact

Hof fan ‘t Wyldpaed

Wyldpaed-West 16

9287VK Twijzelerheide

Tel: 06-20701701

E-mail: hoffantwyldpaed@gmail.com